بهبود یادگیری دروس چهارم دبستان


 بهبود یادگیری دروس چهارم دبستان

محتوای آموزشی کلاس چهارم ابتدایی نسبت به سال های قبل پیچیده تر و دارای مباحث مفهومی بیشتری نیز می باشد. به عبارت دیگر حجم سنگینی از داده‌ها و اطلاعات به یکباره در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد که در صورت عدم آموزش صحیح و با گذشت زمان تمامی مطالب تدریس شده به فراموشی سپرده می شوند.

 

بنابراین آنچه حائز اهمیت است به کارگیری روش های نوین آموزشی و بهره‌مندی از ابزارهای کمک آموزشی می باشد، ضمن آنکه فرایند آموزش را تکمیل می کنند، مسیر یادگیری را نیز برای دانش آموزان کلاس چهارمی مهیا می سازند. به عنوان مثال آموزش مشارکتی و استفاده از کاربرگ چهارم دبستان به عنوان یکی از ساده‌ترین و درعین حال یکی از موثرترین روش‌ها و  کارآمدترین محصولات کمک آموزشی می باشد که تاثیر بسزایی در یادگیری دانش آموزان دارد. در ادامه بحث به بررسی روش های کارآمد آموزش و معرفی کاربرگ به عنوان یکی از ابزارهای کمک آموزشی موثر درزمینه  بهبود یادگیری دروس چهارم دبستان خواهیم پرداخت.

 

به کارگیری روش های نوین تدریس

دانش آموزان حال حاضر نیازهای آموزشی متفاوت تری نسبت به دانش آموزان در گذشته دارند لذا بر طرف نمودن نیازهای آموزشی این گروه از دانش آموزان مستلزم به کارگیری متدهای نوین آموزشی می باشد. بر اساس نتایج و بازخوردهای بدست آمده روش آموزشی موثر و قابل قبول است که دانش آموزان را به نحوی درگیر فرایند تدریس نماید و نقشی موثر و کارا در جریان تدریس داشته باشند.

آموزش همراه با بازی، تدریس مشارکتی و فعال، تدریس اکتشافی و یادگیری معکوس از جمله تکنیک های آموزش تعاملی هستند که باعث افزایش مشارکت دانش آموزان در فعالیت‌های کلاسی می شوند. ضمن آنکه با بهره‌گیری از این روش های آموزشی و از طریق ایجاد یک فضای آموزشی جذاب و کلاس پویا زمینه برای داشتن دانش آموزان فعال و علاقه مند به یادگیری فراهم می شود.

دانش آموزان کلاس چهارمی با توجه به اقتضای سنی که دارند، در مورد مسائل و جزئیات بسیار کنجکاو بوده و به دنبال یادگیری و اثبات مباحث علمی هستند. معلمین با برگزاری کلاس درس در فضاهای مختلف موجود در مدرسه مانند حیاط، آزمایشگاه، کتابخانه و ...، ایجاد تنوع در روش تدریس، انجام چالش همراه با آزمایش های متعدد و ایجاد فرصت کسب تجربه می توانند پاسخگوی کنجکاوی و نیازهای آموزشی دانش آموزان نیز باشند.

ضمن آنکه در این مسیر برای هموارسازی فرایند یادگیری بهتر است از ابزارهای کمک آموزشی همچون فیلم ها و نرم افزارهای آموزشی، کاربرگ دبستان و ... بهره جست.

 

a9_r1cp.jpg

 

استفاده از کاربرگ چهارم دبستان

 

کاربرگ دبستان مجموعه‌ای از تکالیف هدفمند و برنامه ریزی شده می باشد که بر اساس بودجه بندی دروس و نیازهای آموزشی دانش آموزان تهیه شده و به صورت هفتگی و یا ماهانه در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد.

کاربرگ چهارم دبستان نشانه یک ابزار کارآمد و موثر برای جمع بندی و دوره‌ی مطالب درسی می باشد که دانش آموزان در طول یک هفته فراگرفته‌اند. حل تمرین و نمونه سوالات کاربرگ زمینه را برای سنجش و خود ارزیابی دانش آموزان فراهم میکند ضمن آنکه این فرصت را به معلمین می‌دهد تا نقاط قوت و ضعف دانش آموزان را شناسایی نمایند و در کوتاه مدت مشکلات آنها را برطرف کنند.

تا کنون استفاده از کاربرگ اثربخشی قابل توجهی در فرایند یادگیری دانش آموزان داشته و با ساختار و محتوای طبقه بندی شده‌ای که دارد، باعث فهم عمیق تر مطالب می شود. یکی از دغدغه‌های دانش آموزان کلاس چهارمی یادگیری جامع و کامل مطالب و صد البته نهادینه سازی اطلاعات درسی می باشد، حل تمرین‌ها و نمونه سوالات کاربرگ ها فرصت بیشتری را برای تکرار و دوره‌ی محتوای درسی کتاب فراهم می آورد و باعث تثبیت مطالب در حافظه‌ی بلند مدت دانش آموزان می شود.

فضای یادگیری جذاب و چالش برانگیز دانش آموزان را به همکاری و مشارکت در فرایند یادگیری تشویث می نماید و مسیر آموزش را برای معلمین نیز هموار می سازد، کاربرگ چهارم دبستان نشانه از جمله ابزارهای کمک آموزشی است که این امکان را برای دانش آموزان و معلمین به وجود می آورد و فرصت را برای داشتن یک کلاس فعال و پویا فراهم می کند.

 

 

 

روش ها وابزارهای کمک آموزشی متعددی هستند که در بهبود فرایند یادگیری مباحث چهارم دبستان می توانند تاثیرگذار باشند، لذا شایسته است با در نظر گرفتن امکانات، توانمندی و نیازمندی های دانش آموزان به صورت هدفمند و با برنامه ریزی درست از آنها بهره جست.

 

 

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.